Buurtbewoner aan het woord

Hallo buurtjes,

Ik werd gevraag door onze nieuwe voorzitter Betty Eefting om even een stukje voor in ‘tEsblattie te schrijven, nu belofte maakt schuld dussss………

Begin ik maar even me voor te stellen, ik ben dus Matthijs Heijenga en woon samen met mijn vrouw Lena sinds 1984 in deze buurt dat is dus al 31 jaar en het bevalt nog steeds goed.

In 1985 werd onze dochter Susan geboren, in 1989 kwam daar onze 2e dochter Stéphanie bij , ook zij woont inmiddels in onze buurt en is ook lid geworden van de buurtvereniging .

Toen er nog geen buurtvereniging was , werd er door een groepje ouders al iets voor de kinderen georganiseerd, namelijk paaseieren zoeken bij de MAVO (Zernike) aan de Julianalaan, heel gezellig en veel kinderen in onze buurt waren er van de partij. Ik stel dan ook voor om dit volgend jaar als buurtvereniging toch weer te organiseren, ook onze kleinkinderen deden daar wel aan mee.               Ik mis deze activiteit wel een beetje eigenlijk.

In 1990 was Zuidlaren weer aan de beurt met het Oostermoer festijn wat inhoud, dat er een optocht moet komen met versierde wagens en dat eigenlijk alle straten van versiering  zouden moeten worden voorzien.

Dit was de reden dat er binnen onze buurt wat mensen in actie kwamen en wat gingen rondbellen met diverse buurtbewoners etc etc. en?? onze buurtvereniging werd een feit. Zelf heb ik ook mijn steentje bij mogen dragen in het bestuur en bij het organiseren van diverse activiteiten, ik heb dat met veel plezier gedaan. De oproep in een vorig ‘t Esblattie  VRIJWILLIGERS GEZOCHT , voor het organiseren van activiteiten ,wil ik dan ook graag nog even onder de aandacht brengen. Want we moeten met z’n allen de buurtvereniging draaiende houden !! toch?? Meld je dus aan, zie voor namen en nummers op de laatste pagina van dit blad.

Nu dit jaar bestaan we  25 jaar. Nog steeds een bloeiende vereniging en wat hadden we een feest op het “Noorder-Es”brinkje in de feesttent. Ik heb daar vele nieuwe gezichten gezien en gesproken en wat opvalt, veel jonge mensen, leuk. Toen wij hier kwamen wonen waren wij de jongere generatie (en nog lang niet met pensioen hi hi) en gelukkig stroomt dat weer door . Mijn complimenten voor de organisatie tien met een griffel, het was een mooi en gezellig feest met prima hapjes en drankjes.

Zo dit was dan mijn bijdrage aan dit Esblattie

Groetjes Matthijs Heijenga