Vogelexcursie

Vogelexcursie zaterdag 22 april

We gaan weer op pad met Gerard Dekker van de vogelwerkgroep van het IVN. Nadat we vorig jaar een bezoek hebben gebracht aan de Oostpolder en het Noordlaarder bos, gaan we nu naar het Eexterveld. Gerard verwacht ons om 9.00 uur bij het infopaneel “Eexterveld” aan de weg van Anloo naar Anderen. Dit infopaneel staat na ongeveer 2 km aan de linkerkant van de weg. We kunnen de volgende vogels horen en zien: de boompieper, geelgors, zwartkop, tjiftjaf, fitis, grote bonte specht, kleine bonte specht en de groene specht en wie weet waar de natuur ons nog meer mee verrast!

Het is de bedoeling dat u zelf koffie meeneemt, er is geen “uitspanning” tijdens de wandeltocht. De buurtvereniging zorgt voor iets lekkers bij de koffie. Wel kunnen we eventueel na afloop nog een drankje nuttigen in Anloo. De wandeling duurt ongeveer tweeënhalf uur.
We stellen voor om ’s ochtends om 8.15 uur te verzamelen op het pleintje van de Gelinge zodat we kunnen carpoolen. Neem vooral een verrekijker mee en natuurlijk gemakkelijke wandelschoenen. Een vogelgidsje is ook handig.
Opgave uiterlijk 20 april bij Corry de Wit via mail of telefonisch, e-mail: corrydewit@ziggo.nl of telefoon: 050-4094158.